Blij zijn met jezelf, stay strong

Door Anke – In de pubertijd zijn veel tieners onzeker. Je kunt hier wel iets aan doen, maar dat begint bij jezelf. Ik geef je tips hoe je sterker in je schoenen kunt staan!

 I will always look up to Demi Lovato knowing that I can stay strong through anything in my life because she did. She made it through the most difficult time in her life and came out a stronger and better person. She will always be my hero because of that

Bron foto 

Wist je dat Demi Lovato vroeger ook niet blij was met haarzelf? Ze had een eetstoornis, gebruikte heel veel alcohol, ze sneed haarzelf en moest daarna naar een afkickkliniek. Doordat ze naar de afkickkliniek is geweest is ze nu helemaal weer ”sterk”. Ze is een groot voorbeeld voor veel mensen omdat ze heeft laten zien dat je niet zo maar moet opgeven en dat je mooi bent op je eigen manier.

 

 Wees dankbaar voor de dingen die je hebt. Wees dankbaar dat je kunt leven en leeft op een veilig plekje op deze aarde en niet op een oorlogsgebied. Denk aan kleine dingen waar je blij mee bent, bijvoorbeeld dat de zon lekker schijnt buiten, dat de vogeltjes vrolijk fluiten. Denk niet van: ”Ik wil dit, ik wil dat…” want soms kunnen al je wensen niet uitkomen en dat moet je accepteren.

Zet negatieve dingen om in positieve, want alles heeft een reden. Is er iets gebeurd waar je erg verdrietig om bent, bijvoorbeeld dat er iemand overleden is? Dit klinkt hard, maar iedereen gaat dood. Dat gebeurt in het leven! Nog een voorbeeld: heeft je vriendje het uitgemaakt? Gooi al je tranen er maar uit, maar bedenk ook dat, als jullie verder zijn gegaan, er alleen maar ruzie was geweest en dat zou ook niet fijn zijn. 

Krop niks op, dan zit je er alleen maar mee. Als je boos of verdrietig bent kun je altijd sporten of muziek horen, dat lucht vaak op. Ook kun je gaan praten met iemand, daardoor kan ook een last van je schouders af vallen. 

Trek kleding aan waar je je goed in voelt, en niet kleding waar je van zegt: dit zit niet lekker, maar anderen zullen dit wel mooi vinden. Dat zien de mensen dan ook. Sowieso moet je geen kleding dragen die je alleen maar draagt omdat je een goede indruk op je klasgenoten of andere mensen wil maken. Doe wat JIJ leuk vindt! 

Blij zijn met jezelf gebeurt niet zo maar. Het is niet binnen één dag goed. Maar hopelijk hebben deze tips je een beeld gegeven hoe je blij kunt zijn met jezelf. Onthoud dat elke dag nieuwe kansen heeft en dat je mooi bent zoals je zelf bent! 

 

Big kisses

Advertenties

3 thoughts on “Blij zijn met jezelf, stay strong

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s