Shocking: crash van de MH17

Door Anke en Nynke – Veel mensen die donderdag 17 juli in het vliegtuig Malaysia airlines stapten verwachtten dat dit een leuke vakantie zou worden, maar ze werden keihard uit hun droom gescheurd. Op 17 juli 2014 werd het vliegtuig, de MH17, uit de lucht geschoten door een raket omdat (waarschijnlijk)  separatisten dachten dat dit een oorlogsvliegtuig was…

Untitled

Het vliegtuig MH17 vertrok uit Amsterdam en zou naar Kuala Lumpur vliegen, maar daar is niks van gekomen. Om ongeveer 15:21 uur werd het vliegtuig neergehaald door raketten. 298 mensen zijn overleden, waaronder 195 Nederlanders. Onderzoekers zijn in het gebied waar het verschrikkelijke ongeluk is gebeurd aan het zoeken naar aanwijzingen, maar helaas moeten ze de plek verlaten omdat er veel rebellen zijn die hun bedreigen. De rebellen hebben ook veel lijken en andere spullen meegenomen van de rampplek.

Een heftige video, dit waren de eerste beelden van het ongeluk. Dikke rookpluimen zijn van ver weg te zien.

 

 De route 

De route die het vliegtuig had genomen ging onder meer over het oosten van Oekraïne. Om 12:30 uur meldden de piloten veilig opgestijgd te zijn. Om 14:10 meldden de piloten dat ze in het Oekraïense luchtruim waren. Om 15:21 uur maakte Malaysia Airlines voor het laatst contact met de grond. En daarna ging het mis…

 

Wie heeft het gedaan?

Veel onderzoekers zijn nog op onderzoek uit met de vraag wie het vliegtuig neergeschoten heeft. We kunnen vaststellen dat Oekraïne wist van luchtdoelraketten, opstandelingen in bezit zijn van raketten en dat rebellen allemaal gesprekken voeren op Twitter. Zo tweette rebellenleider  Igor Strelkov: ”Bij Torez hebben we zojuist een Antonov 26 neergeschoten. We hadden ze toch gewaarschuwd: niet in ons luchtruim vliegen.” Heeft dit er soms wat mee te maken? Hij benoemt wel een ander toestel, maar het lijkt dat separatisten het vliegtuig uit de lucht hebben geschoten.

You are loved.

Zwarte dozen

Er is een zwarte doos gevonden door pro-Russische separatisten. Het gaat om een flight recorder met een vluchtdata. De doos word onderzocht in Moskou. Later komt er nog een bericht: er is nog een zwarte doos gevonden. Rusland heeft ondertussen laten weten de zwarte dozen te weigeren.

 

Slachtoffers

Cor Pan grapte er al over. ”Mocht hij verdwijnen , zo ziet hij d’r uit .” schreef de 33-jarige Voldendamse man die mee vloog met dit vliegtuig. Dit had Cor op zijn Facebook geschreven over de MH17. En hij had gelijk… Het vliegtuig verdween, voorgoed.

cor pan

Ook vloog Joep Lange mee, hij deed onderzoeken naar HIV en aids. Joep was onderweg naar Melbourne, Australië met Jacqueline van Tongeren voor een onderzoek. Maar helaas… ze komen nooit meer aan.

En er zijn nog meer mensen. De eigenaren van Chinees restaurant Asian Glories in Rotterdam zijn omgekomen bij dit vliegtuigongeluk. Medewerkers van dit restaurant bevestigen dat de eigenaresse Jenny Loh met haar man  Shun Po Fan op vlucht MH17 zijn gestapt.

Maar deze slachtoffers zijn niet de enige mensen, totaal waren er 283 doden plus 15 medewerkers van het vliegtuig…

Hier is de lijst van al de omgekomen mensen.

 

In rouw 

We wensen alle familieleden en vrienden die iemand verloren zijn met deze vliegtuigcrash, veel sterkte…

 

Big kisses

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s