Fotografie tips

Bij alle uitjes die je maakt is de camera niet bij weg te denken. Zie je een mooi gebouw? *klik* Heb je een mooi uitzicht? *klik* Je camera staat binnen no-time vol met allemaal foto’s, die misschien een beetje mislukt zijn. Maar hoe maak je nou de perfecte foto? Wij geven je tips.

Photography

 

Bron foto

 

♥ Beginregels

Hou je eerst aan de beginregels. Neem niet een te zware camera mee, want stel dat je dat zware ding de hele dag mee slepen moet? Daar wordt je niet blij van.

Maar dat is niet de enige ”basisregel”. Neem ook voor de zekerheid een batterij en een geheugenkaartje mee. Ook is het handig om doekjes mee te nemen, want stel dat je lens opeens vies word… Dat moet natuurlijk niet!

 

♥ Lichtval

De zon is in de meeste gevallen bij een foto een lichtbron, een bron die je foto scherper en mooier maakt. Probeer de zon van de zijkant af te laten komen, zo krijg je meer contrast in je foto. Je foto is het mooist wanneer je hem tijdens  zonsopkomst en ’s avonds voor zonsondergang neemt. Dat worden de ”gouden uren” genoemd.

 

♥ Details

Focus je op de details, daar wordt je foto mooier van. Kleine dingen die je anders niet opvallen zijn mooi om te fotograferen. Denk aan: De kleine versieringen op de Big Ben, die liefdesslotjes bij Parijs etc.

Londen ! 065

Deze foto is gemaakt door Anke

♥ Standpunt

Hou je aan het standpunt. Foto’s op ooghoogte zijn heel anders dan foto’s die je op je knieën maakt. Als je de foto op je knieën maakt, lijkt het beeld dat je wilt fotograferen al snel groter. Een regel die je goed moet onthouden: probeer niet veel foto’s te maken wanneer het onderwerp in het midden staat.

 

♥ Voorgrond en achtergrond

Soms wil je een landschap fotograferen, maar kun je de diepte niet zien. Probeer dan iets op de voorgrond te plaatsen, zodat er wél diepte in je foto komt. Als je iets op de voorgrond plaatst, kun je beter zien wat dichterbij is en verder weg.

Big kisses

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s