Hot or not: extraocular implants

Wat zijn extraocular implants? En vindt jij ze mooi? discussieer mee!

 

Bron foto

”Extraocular implants” wordt oog wel oogbol sieraad genoemd. Het is een cosmetische implantaat die aangebracht wordt in het oogvlies. Het is bedacht in Nederland, door een oogchirurg. Voor €750 kun je zo’n oog implantaat krijgen! De oogarts druppelt eerst een verdovend goedje op je oog en haalt daarna je oogvlies open, dit alles onder steriele omstandigheden. Door de injectie en vloeistof wordt de implantaat gescheiden van de lagen van de oogbol.

Dit ”oogsieraad” is volledig legaal in Nederland, maar het is nog niet duidelijk of het goed is voor je gezondheid. Niet veel mensen hebben nog niet zo’n implantaat, dus als je het hebt is het best wel uniek, maar daarvoor moet je wel een flinke dot geld over hebben. En je moet natuurlijk ook wel over naald en draad kunnen…

Bron foto

De implantaten worden van platina gemaakt. Er zijn momenteel nog niet zo veel vormpjes, want ze worden in kleine aantallen gemaakt omdat niet veel mensen zo’n implantaat willen hebben, omdat het natuurlijk zo veel geld kost! Er zijn ongeveer 5 tekentjes die je in je oogbol kunt laten zetten: een euro teken, een hartje, een muzieknoot, een klaver of een ster. De grootte van de implantaten zijn ongeveer 1,8 mm, super klein dus.

Je kunt deze extraocular implants laten zetten bij verschillende oogchirurgen.

Wat vind jij van dit oogsieraad? Wij vinden het een beetje zonde van het geld, daar kun je veel leukere dingen voor kopen! Ook is nog niet vastgesteld of het gezond is. Dit vinden wij dus een dikke not!

 

Big kisses

Advertenties

One thought on “Hot or not: extraocular implants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s