Winter ABC

De winter is vandaag officieel begonnen! De winter heeft veel voordelen, die we in dit bericht naar voren brengen. Pak een kop (warme) chocolade melk en lees snel verder!

🎀 fave 🎀

A – Anti school: Als er veel sneeuw valt, ben je van school af en heb je ijs vrij. Helaas zal er deze winter geen sneeuw vallen, maar we hebben toch vakantie?!

B – Boeken: In de winter lekker voor de open haard zitten met een mooi boek, we love.

C – Chocolademelk en Candy Canes: We kennen allemaal deze lekkernij wel. Chocolademelk, warm of koud, altijd lekker. Dip er candy canes in, dan wordt de choco nog zoeter! Wij gebruiken candy canes o.a. ook om in de kerstboom te hangen.

D- Donker: Het is deze maand al snel donker. Om ongeveer half 5 zijn hier de gordijnen al dicht en zijn de lampen aan.

.

E- Elf Yourself: Als je een unieke kerstkaart wilt, moet je écht naar deze site gaan. Upload je foto en je wordt een elfje die druk aan het dansen is. Have fun!

F- Foto: Van al die mooie landschappen in de winter kun je hele mooie foto’s maken.

G – Games: Gezellig rond de tafel zitten en spelletjes doen, daar denken we ook aan als we het woord ”winter” horen!

H- Hohoho!: Dat is de Santa’s bekende kreet.

I- Ijssculpturen: Ze zijn er elk jaar weer, deze ijssculpturen. Dit jaar staan ze in Zwolle, het thema is ”Coole koningen en ijzige koninginnen”. Vergeet niet je sjaal, wanten en muts mee te nemen, want het is daar binnen wel heel koud.

Paris

J- Jaar: Het jaar is bijna om. 2013 vloog voorbij, we hebben veel leuke, maar ook minder leuke dingen beleeft. Nieuw jaar, nieuwe kansen, zeggen we dan.

K – Kerstboom en kerst: Als je aan de winter denkt, denk je ook aan kerst. En wat is kerst zonder een kerstboom? Die hoort natuurlijk ook allang in je huis te staan.

L – Lichtjes: Altijd in de winter wordt het super donker. En wat doe je dan? Juist ja, lichtjes ophangen! Ons huis hangt er vol mee, het ziet er altijd zo gezellig uit!

M – Mistletoe: Ook wel ”Maretak” genoemd, is best wel populair in Amerika. En wie kun je nou beter zoenen dan je vriendje onder deze mistletoe? (;

N – Noren: Schaatsen kun je niet zonder je noren.

🎀 fave 🎀

O – Open-haard: Gezellig en warm, zo is hij te beschrijven. Hij is ook belangrijk bij de kerstviering in Amerika, want de kindjes (en volwassenen) hangen hun sokken daar op en wachten op hun cadeautje.

P – Pantoffels: Binnen is het misschien een beetje koud om op je sokken te lopen, maar halleluja, gelukkig bestaan er pantoffels!

R – Rendier: De Santa kun je niet wegdenken zonder zijn schattige hulpjes ”de rendieren”.

S – Schaatsen en sneeuw: Sneeuw en ijs kan niet ontbreken in de winter! Helaas zal er dit jaar geen witte kerst zijn, maar schaatsen zit er misschien wel in.

T – Timber: Hou-out! Iedereen kent het liedje ”Timber” wel, maar hout is super belangrijk in de winter, om vuur te stoken bijvoorbeeld.

Pretty | via Tumblr

V – Vakantie: De kerstvakantie, hij is eindelijk begonnen! 2 weken relaxen, we like.

W – Wintersport: Elk jaar weer gaan duizenden mensen op wintersport naar bijvoorbeeld Oostenrijk of naar Zwitserland. Wij blijven lekker thuis!

Y- Ys: Is nodig om te schaatsen, maar dat wisten jullie vast al. (;

Van de Q, U, X en de Z konden we helaas geen woord bedenken…

Big kisses

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s