Recept: Croissantjes en bonbons maken

Je kon in onze ‘moederdag tips‘ blogpost al lezen dat deze twee recepten online kwamen. Je kunt ze heel erg makkelijk maken. Je kunt ze aan je moeder geven, maar ook zelf mee smullen!

Recept bonbons  en croissantjes bewerkt

Croissantjes:

Wat heb je nodig:

-375 gr. Bloem

-15 gr. Gist

-1/2 tl. zout

-75 ml. melk

-75 ml. warm kraanwater

-185 gr. plantaardige margarine

-1 -2 losgeklopte eieren

Hoe maak je het:

Zeef de bloem.

Verwarm de melk in de magnetron en meng die met de met het warme kraanwater.

Zet de pan klaar een voorzie deze met warm water.

Doe 1/4 deel van de bloem in een aparte kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de gist in het kuiltje en meng het met 2 à 3 eetlepels van het melk-watermengels, zodat de gist oplost. Vervolgens kneed je het geheel tot een zacht deel. Vorm er daarna een bal van.

Leg de gistbal nu in de pan met warm water.

Maak de beslagkom schoon.

Doe wat bloem op het aanrechtblad. Ook doe je wat bloem in een beslagkom (degene die je niet hebt schoon gemaakt.)

De rest van het bloem doe je in de schone beslagkom en hier voeg je het zout bij. Maak een kuiltje in de bloem en leg in het daar de helft van de margarine in.

Kneed hier bijna alles van het melk-watermengsel een stevig deeg van.

Nu ga je ongeveer  5 minuten kneden, op je met bloem bedekte aanrecht tot het lekker luchtig wordt.

Haal het gistdeeg uit de  pan, het moet sponsachtig aanvoelen.

Meng het gistdeeg met het andere deeg.

Leg het deeg in de beslagkom waar bloem in zit. Plaats een pan op de kom.

Nu zet je de pan in de koelkast voor minstens 12 uur.

Als de 12 uur voorbij zijn rol je het deeg uit tot een vierkant lap.

Bestrijk het deeg met de overgebleven margarine.

Vouw het nu tot een klein pakketje.

Kneed het deeg nog een aantal keer tot de margarine helemaal in de deeg is opgenomen.

Steeds als je één keer gekneed hebt, laat je het 10 minuten rusten en ga je daarna weer een keer kneden.

Zet het ongeveer een halfuurtje in de koelkast.

Na die 30 minuten klop je de eieren los met een garde.

Rol het deeg uit tot een langwerpige, dunne lap. Snijd de lap in de lengte doormidden. Snijd uit elk los stuk twee driehoeken.

De driehoeken rol je nu op, begin bij het lange gedeelte zodat het puntige gedeelte aan de buitenkant zit.

Je zet dit puntje vast door het in te vetten met het los geklopte eieren.

Draai de croissantjes voorzichtig in een maanvorm.

Maak de bakplaat een beetje vochtig en zet daar alle croissantjes ongeveer 10 minuten op.

Verwarm de over voor op 200°C.

Als de 10 minuten om zijn bestrijk je de rest van de croissantjes met de los geklopte eieren.

Bak de croissantjes in 25 minuten zodat ze gaar en mooi goudbruin zijn.

 Bonbons:

Wat heb je nodig:
-300 gram melkchocolade
-200 gram room
-300 gram chocolade
-100 gram chocolade in een andere kleur
-Steelpannetje
-doorhaalvorkje.
-vetvrij papier
spatel
-2 mengkommen
-garde
-plat bakje
-plastic folie

Hoe maak je het:

Kook de room in het steelpannetje.

Smelt de chocolade op ongeveer 40 graden.

Meng de gekookte room met de gesmolten chocolade.

Bedek het bakje met plastic folie.

Giet het mengsel ongeveer 2 cm dik op het plastic folie.

Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.

Na ca. anderhalf uur het hard geworden mengsel  uit de koelkast halen.

Laat de ganache even op kamertemperatuur komen.

Smelt de chocolade voor de buitenkant tot ongeveer 40 graden.

Breng een (dun) laagje chocolade op de plak aan en laat dit hard worden.

Leg de ganache op een vetvrij papier en leg een ander stuk vetvrij papier klaar

Verdeel de ganache in kleine vormpjes. Dit kan je zelf snijden of je kan gebruik maken van vormpjes. Van de overgebleven ganache kan je balletjes draaien, maar probeer het

contact met de handen zo kort mogelijk te houden i.v.m. lichaamswarmte.

Pak de gesmolten chocolade en het doorhaalvorkje erbij.

Gooi de ganache een voor een in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met chocolade. Met het vorkje haal je de bonbons eruit. Laat ze even uitlekken en leg ze dan voorzichtig op het vetvrije papier

Laat dit hard worden

Smelt dan de chocolade in de andere kleur om te versieren.

Vouw van een vetvrij – driehoek – stuk papier  een dichte tuit en vul het met de gesmolten chocolade. Aan de bovenkant vouw je het weer dicht.

Knip er een heel erg klein  stukje af zodat je heel fijne lijntjes kunt trekken.

Laat ook dit weer hard worden (eventueel in de koelkast, maar daar kunnen ze wel wit van uitslaan!).

Eet smakelijk!

Big kisses

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s