Recept: kerstkoekjes

Bijna iedereen kent ze wel … kerstkoekjes! Maar hoe maak je nou zulke héérlijke cookies? Hier een recept!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • ½  zakje bakpeder
  • 125 gram zachte boter
  • 2 eidooiers
  • 75 gram poedersuiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • snufje zout
  • wit glazuur (b.v. van dr. Oetker)
  • Gekleurde versierballetje
  • Bakpapier
  • Kerstvormpjes

1. Zeef de bloem en de bakpoeder.

2. Alle andere ingrediënten, behalve het glazuur en de balletjes, mengen . Met plastic folie eromheen één uur in de koelkast zetten.

3. Na één uur verwarm je de oven voor op 180 °C.

4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het zo ver uit, dat je er een vormpje uit kunt steken. Doe dat metal het deeg tot het op is.

5. Bak alle zachte koekjes nu 8 minuten in de oven.

6. Haal de koekjes uit de oven en bestrijk en glazuur over als ze zijn afgekoeld.

7. Daarna ‘plak’ de je versierballetjes op de nog natte glazuur.

Klaar ….! Lekker eten! 

KERSTKOEKJES

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s